Rökning ger dålig andedräkt

Det finns inget som luktar värre än någon som nyligen har rökt. Ibland måste man, åtminstone jag, ta minst ett steg bakåt om någon jag pratar med nyligen har rökt. Oftast känner inte rökarna själva av hur illa de faktiskt kan lukta.
Dessutom stinker inte bara rökare mer illa i munnen, kläder och hår luktar inte heller särskilt gott. Rökning ger också sämre munhygien, och detta påverkar också andedräkten. Rökning kan leda till tandlossning. De tänder man har är eller blir oftast gula. Smaklökarnas förmåga försämras. För att inte tala om de lungsjukdomar som man kan dra på sig.Ja, listan kan göra hur lång som helst med rökningens nackdelar. Alla rökare har förstås hört dessa moraliserande ord förut. Men att röka är faktiskt osedvanligt dumt. Är du rökare är det första steget att sluta röka om man vill få en bättre andedräkt och ett sundare liv.

Snus luktar peck

Att snus luktar illa vet nog alla. Det räcker bara med att öppna snusdosan för att lukten ska kännas. Att snus därför påverkar din andedräkt är självklart. Både snus och cigaretter skadar dessutom slemhinnorna. Torra slemhinnor ger dålig andedräkt. Är du snusare är det bara att kasta ut prillan om du vill lukta gott i munnen.