Dessa livsmedel sägs lindra dålig andedräkt:

Persilja. Persiljan lär lindra dålig doft i munnen. Persilja sägs också vara särskilt bra mot den vitlöksdräpande andedräkten.


Kryddnejlika. Kryddnejlikan har använts mot dålig andedräkt lika länge som den importerats till Europa. Man brukade tugga på den, eftersom den starka doften underordnade alla andra lukter ifrån munnen. Vi rekommenderar dock inte att sitta och knapra på kryddnejlika, istället finns andra produkter man kan äta och dricka och som innehåller kryddnejlika – chai-te till exempel, eller varför inte pepparkakor.


Fänkål. Fänkålen är en underskattad grönsak i Sverige och som används alldeles för sällan. I Italien äter man den till exempel ofta färsk fänkål innan maten, eftersom den anses hjälpa till med matsmältningen. Fänkål sägs också vara bra mot dålig andedräkt. Man kan gott ha en påse med fänkålsfrön i väskan som man kan tugga på lite då och då under dagen. Fänkål sägs också ge en god kroppsdoft generellt.


Kamomill. Kamomillte lindrar oroliga magar och hjälper till med matsmältningen. Kan gärna drickas efter maten istället för en kopp kaffe.