Hur vet man om man har dålig andedräkt?

Att ha dålig andedräkt och att inte veta om det är naturligtvis inte så roligt. Det allra bästa är nog ändå att vara rätt fram och säga till någon som har en återkommande dålig andedräkt att de faktiskt luktar illa i munnen. Men tänk på att göra det på ett snällt sätt. Här är några bra tips på hur man själv kan testa om man har dålig andedräkt:

Har du dålig andedräkt   kan du prova att hålla för handen och sen lukta. Då känner du om du  har  dålig andedräkt.


Handmetoden. Att sätta handen, eller händerna, framför munnen och näsan och andas ut är ett bra sätt att kolla om man har dålig andedräkt. Ofta känner man direkt hur man luktar, så var beredd på det värsta och bered dig på att snabbt hålla dig för näsan.

Slickmetoden. I äckligaste laget kanske, men ack så effektiv. Denna metod går ut på att man slickar lite på ovansidan av handen, och därefter luktar på det. Dålig andedräkt kommer nästan alltid från munnen. På detta sätt får man ett hum om hur man luktar.Luktar det gott, ja, då kan du vara nöjd. Luktar det peck, gå och borsta tänderna!

Fråga någon. Ja, det enklaste sättet är nog ändå att fråga någon. Ja, kanske vem som helst, som den där mannen som hamnat bredvid dig på bussen, utan någon mera närstående – för få människor vill lukta dig i munnen. Se dock till att det är någon du litar på, och som är objektiv. Elaka syskon kan göra allt för att jävlas och ställa till med oreda.